fredag 23. november 2012

1001 bøker jeg må lese før jeg takker for meg


Boka 1001 bøker du må lese før du dør er et uutømmelig skattekammer for alle som er glad i litteratur. Oppslagsverket gir en fin introduksjon til mange gode forfatterskap og bokstavelig talt hundrevis av tips til uforglemmelige leseopplevelser. Mange av mine absolutte favoritter står omtalt i denne boka, og jeg er sikker på at enda flere lykkestunder venter blant bøkene på lista.

Bloggen Linesbibliotek har en åpen lesesirkel hvor deltagerne leser og omtaler en 1001-bok i måneden. Man trenger selvfølgelig ikke å være med hver måned, men det er en flott sjanse til å bli kjent med forfattere man kanskje ikke hadde kommet på å lese selv. Jeg er egentlig den typen leser som ofte velger bøker etter innfallsmetoden. Lesemål ender som oftest med lese- og skrivesperre. Men det er morsomt å utfordre seg selv, og jeg har meldt meg på lesesirkelen med mål om i alle fall å lese disse tre 1001-titlene i 2013:

 • Friedrich Dürrenmatt - Dommeren og hans böddel / Der Richter und sein Henker (31. mars)
 • August Strindberg - Det röda rummet (26. mai)
 • Wirginia Woolf - To the lighthouse (30. juni)

Med fare for å virke pompøs har jeg tenkt å lese dem på originalspråkene. Det blir spennende å se hvordan et går!

Du finner en kjempefin oversikt over alle 1001-titlene hos Linesbibliotek.

8 kommentarer:

 1. Høres ut som et spennende prosjekt. Jeg tenker å skaffe meg den boken, og kanskje bli med i denne lesesirkelen etterhvert???

  Jeg har lest Mørkets hjerte nylig, og den står visst i denne boka..;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Der ser du! Mørkets Hjerte er jo en klassiker, og ett 1001-poeng til deg :) Jeg tror denne boka er et "must" for alle bok-interesserte!

   Slett
 2. Som du sier er denne listen, og ikke minst lesesirkelen, en fin måte å bli kjent med forfattere en kanskje ikke hadde lest ellers. Selv er jeg veldig glad for at jeg oppdaget denne lesesirkelen, det har også ført til at jeg har lest flere bøker på engelsk, noe som var en utfordring fordi det var lenge siden jeg det hadde gjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når jeg først har begynt å bokblogge er det hyggelig å være med på en slik lesesirkel. Det er spennende å lese bøker man ellers ikke hadde tatt seg tid til! Og det er en flott bonus om man får utfordret seg selv også :)

   Slett
 3. Jeg sliter med månedens bok, Udolpho.. Får jeg mer lyrisk skog og kvitrende fugler i solnedgang så finner jeg tau og et tre... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hører rykter blant bokbloggere der ute om at Udolph nesten blir for vakker til at den er lesverdig:) Selv om det er 1001 bøker man bør lese, så tror jeg ikke alle bøkene er like givende. Sånn skal det jo være!

   Slett
 4. Spennende prosjekt! Kanskje jeg slenger meg med seinere. Det bare "hoper" seg opp med bøker her så nå vet jeg ikke helt i hvilken ende jeg skal begynne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja! Jeg regner med at du straks er ferdig med alle årets krigsbøker før julehandelen setter gang :) Og så er det bare resten av leselista igjen!

   Slett