søndag 24. juni 2012

En smakebit på søndag # 25 Fyrmesterens datter av Ann Rosman


For de som er interessert i fotball må nok lesingen vike for EM-kvartfinalen mellom England og Italia i kveld. Slik er det for meg også. Men fordi vi jenter er så flinke til å gjøre flere ting samtidig skal jeg nok klare å koordinere skriving av smakebit-innlegg og TV-titting. Eller kanskje ikke - jeg har visst allerede gått glipp av flere målsjanser ser jeg.

Nå er det sommer og krim som gjelder, og akkurat nå leser jeg Fyrmesterens datter av Ann Rosman. Dette er en svensk krimroman fra Bohuslän-traktene, og jeg ble veldig nysgjerrig på denne boka etter at Monika hos Bokföring enligt Monika presenterte den i "En smakebit..." for noen uker siden. Så langt kan jeg si at det var et veldig godt boktips!

Selv om jeg har kommet et stykke på vei i boka har jeg valgt la de første setningene være denne ukas smakebit:

"Klokkene i Marstrand kirke ringte inn til søndagsgudstjeneste 10.30, men de hørtes ikke ut til Hamneskär der de to polske murerne nettopp hadde gjenopptatt arbeidet. De holdt akkurat på med å reparere den innvendige steinveggen i den gamle matkjelleren da den plutselig ga etter og raste sammen. Det var som om murverket ikke lenger orket å bære den tunge hemmeligheten som steinhuset hadde bevart så lenge. Innenfor veggen var det enda et rom som en gang hadde tilhørt fyrmesterens familie. I halvmørket der inne lå det et lik. Ansiktet var vendt mot dem, som om de var ventet."Under restaureringen av fyret på øya Hamneskär utenfor Marstrand finner man et lik innemurt i fyrets gamle potetkjeller. Liket har ligget der i 40 år, og det blir politikvinnen Karin Adler sin oppgave å finne ut hvem denne mannen var og hva som kan ha skjedd med ham. 

En smakebit på søndag er en ukentlig bloggutfordring hos Marit på bloggen Flukten fra virkeligheten. Her oppfordres man til å gi en liten smakebit fra boken man holder på med akkurat nå og dele den med andre blogglesere.

Alle ukens søndags-smakebiter finner du her. Kanskje du lar deg inspirere?

8 kommentarer:

 1. For en spennende smakebit! Jeg fikk veldig lyst til å lese denne boken nå, Bokofilia :)

  Bare mens jeg forsøkte å lese og kommentere innlegget ditt hadde Italia tre målsjangser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker boka godt så langt. Lettlest er den også, noe som er takknemlig etter at jeg nettopp har lagt et par Knausgård-bøker bak meg.

   Når det gjelder blogging og fotballkamp må jeg konstatere at dette ikke var noen enkel match (hurra for flott ordspill!).

   Slett
 2. Fotball er jeg ikke så veldig glad i, men jeg likte smakebiten din og jeg fikk også veldig lyst til å lese den boken. Den er herved ned:-)
  Ha en fin kveld og kos deg med kammpen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme til deg, Beate! Håper du får en fin uke! :)

   Slett
 3. Å denne ble jeg jo utrolig nysgjerrig på:) Takk for smakebiten og boken er allerede notert ned:) Ha en flott mandag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken starter i alle fall med et smell, bokstavelig talt! Kan absolutt anbefale boka som sommer-lektyre!

   Slett
 4. En bok etter min smak, virker det som. Tror jeg må få tak i den på svensk...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg er lurt! Det er ganske godt språk i den norske oversettelsen, men jeg har kommet over et par rare ord / uttrykk som får meg til å lure på hva som egentlig står i den svenske teksten. Jeg skulle gjerne lest mer "svensk på svensk", men låner ofte bøker på biblioteket - og da blir det mest norsk.

   Slett