søndag 3. juni 2012

En smakebit på søndag #22 Før jeg brenner ned av Gaute HeivollEn smakebit på søndag er en ukentlig bloggutfordring hos Marit på bloggen Flukten fra virkeligheten. Her oppfordres man til å gi en liten smakebit fra boken man holder på med akkurat nå og dele den med andre blogglesere.

Romanen jeg holder på med nå, Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll, har ligget i bakhodet mitt siden den kom ut i 2010. Det må ha vært en omtale eller avisartikkel som gjorde at den fanget interessen min dengang, men fordi tvillingene mine kom til verden det året så ble denne, som så mange andre bøker, satt på vent på ubestemt tid. Nå har boka derimot rykket fremst i lesekøen, og jeg fryder meg over en god leseropplevelse så langt!

I 1978, det året forfatteren ble født, herjet en pyroman i Heivolls hjembygd. Heivoll har levd med historiene om brannene hele sitt liv, og tretti år senere drar han tilbake i bygda for å skrive om det som skjedde dengang. Det er en svært dramatisk historie som blir fortalt, noe smakebiten fra side 13 i boka gir et hint om:

"Hun fant fram telefonen, løftet røret og slo nummeret til Ingemann på Skinnsnes, det nummeret som hun etter de siste døgnenes hendelser hadde skrevet med svart tursj på en lapp. Hun tenkte på hva hun skulle si mens fingeren dreide rundt på skiva. Dette er Johanna Vatneli. Huset vårt brenner." 


 
Jeg er godt i gang med boka, og jeg liker språket til Heivoll veldig godt. I tillegg har han en fin fortellerstemme og et godt grep om både historien og leseren. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Alle ukens søndags-smakebiter finner du her. Kanskje du lar deg inspirere?

8 kommentarer:

 1. Åh! Dette er en fantastisk bok :) Likte den supergodt! Takk for smakebiten, vurderer å lese den en gang til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker boka veldig så lang! Det er noe med språket til Heivoll som suger leseren inn i historien. Boka er lettlest, men har mange lag. I like!

   Slett
 2. Tusen takk for smakebiten:-) har hatt denne stående i hyllen i over 1 år, kanskje det er på tide å finne den frem? ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som allerede har den i hylla, Beate! Så langt kan jeg i alle fall anbefale boka! Ha en fin leseuke : )

   Slett
 3. Likte denne boka godt. Har pålaner om å lese mer av denne forfatteren. Og interessant å kikke innom nye blogger! Ha ei fin leseuke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest noe av forfatteren tidligere, men dette er bra saker : ) Ha en fin-fin leseuke du også! Hyggelig at du stakk innom! PS: Kjempefine bilder du maler!

   Slett
 4. Har faktisk ikke lest denne, men tenkte det en gang i tiden, så takk for påminnelsen:) Havna på nåværende leseliste:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett
 5. Bare hyggelig! Håper du får gleden av å lese boken engang! Ha en fin-fin leseuke!

  SvarSlett