mandag 2. juli 2012

Fyrmesterens datter av Ann RosmanEr du på jakt etter en god sommerkrim med en sympatisk kvinnelig politibetjent i hovedrollen? Hvor handlingen er spennende og plottet gjennomtenkt? Look no further, for å si det på godt norsk: Fyrmesterens datter av Ann Rosman er boken du leter etter!

Jeg hadde ikke hørt om denne svenske krimforfatteren tidligere, men ble for en stund siden tipset om Rosman gjennom den svenske bloggen Bokföring enligt Monika. For meg er dette en av de tingene bokblogging handler om: Å finne nye forfatterskap som kan gi gode leseopplevelser. Med denne boka har jeg funnet meg en ny krimfavoritt!

Forfatteren selv bor i Marstrand ved Bohuslänkysten, og det er dette området som danner bakteppet for handlingen i bøkene hennes. I debut-romanen Fyrmesterens datter får politikvinnen Karin Adler i oppdrag å løse et gammelt mordmysterium. Under restaureringen av fyret på øya Hamneskär finner man et lik innemurt i fyrets gamle potetkjeller. Identiteten til den drepte og omstendighetene rundt drapet er uklare. Det viser seg snart at drapet har forgreininger 40 år tilbake i tid, og etterhvert som etterforskningen skrider frem blir det også klart at det lille øysamfunnet bærer på flere hemmeligheter enn man ved første øyekast skulle tro.

Fyrmesterens datter er en lettlest sommerbok for kriminteresserte. Forfatteren har en god penn og sikkert språk. Det er ikke så mye utenomsnakk hos Rosman, men hun klarer likevel å beskrive menneskene og naturen på en fin måte. Hovedpersonen Karin Adler gir et veldig sympatisk inntrykk og er lett å like. Når det gjelder bipersoner ble jeg først litt overveldet av det store antallet som forfatteren velger å introduserte i historien. Når fortid og nåtid etterhvert knyttes sammen lander Rosman likevel stødig. Personene finner sin plass i historien, og som leser blir man godt kjent med dem og begynner å bry seg om skjebnen deres.

Ann Rosmann har gitt ut fire bøker i serien om Karin Adler og Marstrand. De to første titlene er oversatt til norsk, hvor bok nummer to,"Sjelekisten", kom ut tidligere i år. Det er ikke tvil om at jeg skal lese mer av denne forfatteren!

For dere andre som ikke har hørt om Rosman før: Sommern er kort, så løp og lest!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bare hyggelig! Det er alltid bra med nye navn når det gjelder krimforfattere. Og svenskene ser ut til å ha et uendelig antall å ta av :)

   Slett
 2. Sjelelisten har jeg på ønskelisten min, men tusen takk for tips om denne:-)

  SvarSlett
 3. Jeg tro den absolutt vil falle i smak! :)

  SvarSlett