mandag 8. april 2013

Mens vi venter på omtale av 1Q84

Det er noen uker siden jeg ble jeg ferdig med Haruki Murakamis roman 1Q84, men jeg trenger fortsatt tid til å fordøye denne storartede leseopplevelsen. 1Q84 er en bok jeg ikke blir ferdig med med det første, og det er en bok jeg absolutt kommer til å lese igjen! Litt mer avstand, altså, før jeg begynner på omtalen. I  mellomtiden leker jeg meg med photoshop. 

8 kommentarer:

 1. Gleder meg til å lese omtalen din av 1Q84, spesielt siden du likte boken så godt.

  Snart, snart, snart skal jeg begynne på den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å glede seg! Murakami har en lett gjenkjennelig penn med sine løse tråder, mystiske hendelser og personer man lett blir glad i! For å si det litt klisjefylt: Likte du Kafka på stranden vil du like denne! (Og det gjorde du jo, så dette blir en fin leseopplevelse :) )

   Slett
 2. Dette var den største leseropplevelsen for meg i 2012, så du kan tro jeg gleder meg til å lese din anmeldelse av den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå! Jeg vet du har skrevet om 1Q84 på bloggen din, men jeg ville ikke lese omtalen din før jeg hadde lest boka ferdig. Nå føler jeg forventningspresset :)

   Uff, jeg har ikke lyst til å slippe Tengo og Aomame ennå!

   Slett
  2. Klarer du å lese nye bøker før du har "gjort deg ferdig med" boka gjennom å skrive en omtale? Det gjør ikke jeg, tror det er derfor omtalene kommer ut hyppigere enn de av og til modnes.Det er ikke så heldig. Beundrer evnen din til å faktisk ta deg tiden.

   Slett
  3. Godt spørsmål, Linn! Jeg prøver vanligvis å skrive omtalene mine rett etter at jeg har lest en bok, men i praksis klarer jeg ikke alltid å koordinere lesingen og omtalene. Noen ganger må jeg ha denne avstanden til en bok for å kunne skrive om den,slik som med 1Q84. Jeg bruker uforholdsmessig lang tid på å formulere innleggene mine også. Altfor lang tid egentlig. Jeg beunder alle dem som *vips* setter tankene sine på trykk i samme øyeblikk som de tenker dem - og hvor det blir bra!

   Jeg har heldigvis gjort meg noen notater om 1Q84 på veien for noen ganger kommer livet (unger, jobb, trøtthet, tv'n) i veien. :) Plutselig drukner planlagt omtale i arbeidet med nye omtaler og nye bøker som skal leses. "Shantaram" var et god eksempel på dette. Super bok, supervanskelig å skrive omtale.

   Jeg synes du har funnet et fin mal på innleggene dine. Jeg tror de passer lesemengden og -tempoet ditt fint! Jeg setter i alle fall pris på å lese omtalene dine uansett leselengde. Du klarer å vekke nysgjerrigheten gang på gang :)

   Slett
 3. Fotoredigering er gøy! Selv bruker jeg Paint Shop Pro, som er et billigere program enn Photoshop, men med de samme fasilitetene (det eneste jeg misunner er de forskjellige actionene).

  Ser frem til omtale av 1Q84, en bok jeg gjerne skulle ha lest. Helst allerede :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morsomt å være kreativ på nye måter! :) Jeg er ingen ekspert, så det går mye tid til prøving og feiling. Det er vel slik det er å lære :) Du har mye å glede deg til når du fortsatt har 1Q84 på vent!

   Slett