tirsdag 18. juni 2013

I like big books...


Hos Beate og Birte kom jeg over en spennende utfordring fra engelske Big Book TAG som jeg absolutt må henge meg med på. Jeg simpelthen E-L-S-K-E-R tykke bøker! Ingenting er som en god historie som bare fortsetter og fortsetter. Jeg tror ikke det er noen tilfeldighet at nesten alle mine favorittbøker er tykke bøker. Når man tilbringer så mye tid sammen ender man ofte opp med et vennskap for livet. 

Utfordringen lyder:
Finn de fem tykkeste bøkene i bokhyllen din som du har lest.
Finn de to tykkeste bøkene i din skal-lese-haug.

De tykkeste bøkene jeg har lest i bokhylla er:

 1. Les Miserables av Victor Hugo - 1232 sider
 2. 1Q84 av Haruki Murakami - 1184 sider
 3. David Copperfield av Charles Dickens - 1095 sider
 4. Shantaram av Gregory David Roberts - 943 sider
 5. The Ultimate Hitchhikers Guide av Douglas Adams - 832 sider

Bøker som støver ned og som jeg bør lese en eller annen gang i livet er:

 1. A Suitable boy av Vikram Seth - 1508 sider
 2. The Lord of the Ring av J.R.R Tolkien - 1216 sider

Siden jeg kjøpte Kindlen min i fjor leser jeg nå konsekvent alle tykke bøker som e-bok. Bøker i mursteins-format ser flott ut i bokhylla, men egner seg svært dårlig som nattbords- og pendlerlektyre. Man kan trygt si at lesemønsteret mitt har endret seg etter at lesebrettet kom i hus.

11 kommentarer:

 1. Aj, her kommer det flere jeg må føre på lista mi: 1Q84 har jeg jo lest.:) Og Lord of the rings, på norsk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, "grusomt" tykke bøker dette :) Jeg hadde nok klart å skrape sammen en enda lenger liste dersom jeg skulle nevnt alle tykke bøker jeg har lest!

   Slett
 2. I like big books..., kanskje jeg skal være med på denne jeg også. Har noen tjukke og leste bøker i bokhylla mi, men det er noen uleste også. Og de kvier jeg meg litt for å lese, selv om jeg har hørt mye bra om dem. Det er litt mer tiltak når bøkene blir så tjukke.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i at det kreves litt ekstra å begynne på tykke bøker. Men viser de seg å være godt lesestoff, da er det ingenting bedre:) Jeg håper å få lest om dine tykke bøker!

   Slett
 3. Oi! Du har lest hele Les Mis! Imponerende. Jeg sitter inderlig hardt fast, knappe 200 sider ut i boka - og må innrømme at lengden skremmer meg. Veldig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke bare hele, men t.o.m på engelsk. Det er noen år siden jeg leste denne, men jeg likte den kjempegodt! Dette er en roman jeg kunne tenke meg å lese igjen, men det må bli som e-bok...

   Slett
 4. Så fint at du ble med på utfordringen! Skal si du hadde tykke bøker på listen - og lurt å lese dem i e-bok format, det er neimen ikke godt å sovne mens man leser i en slik murstein...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har både våknet av bøker som faller i gulvet og på nesen (!) - i det jeg sovner. De fleste ulykker skjer i hjemmet, så Kindlen har gjort meg tryggere :)

   Slett
 5. Takk for fint innlegg, jeg ble litt inspirert og kastet meg på bølgen!

  SvarSlett
 6. Les Miserables har jeg også lyst til å lese:) Filmene er jo så fine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Jeg har en stor drøm om å se les Miserables som opera. Det må være en fantastisk opplevelse!

   Slett