tirsdag 11. juni 2013

Sommerlektyre 2013

Sommertid er lesetid, sies det, og som om vanlig er ambisjonene skyhøye på egne vegne. Det skal leses, og det skal leses mye! Jeg er lyst-leser av prinsipp og hvilke bøker jeg faktisk ender opp med å lese er derfor usikkert. Uansett: Anita arrangerer en morsom blogghopp om dagen der man kan dele sommerlige lesetips. Her er noen av bøkene jeg håper å få lest i løpet av sommeren:

LESESIRKELBOK:

To the Lighthouse av Virginia Woolf

Dette er månedens bok i Lines lesesirkel, og denne romanen gleder meg til å ta fatt på! Jeg har forsømt Woolfs forfatterskap altfor lenge, men det er det altså straks slutt på. Det er sommer, og jeg kan ikke love å ha lest ferdig boka til deadline. Jeg har bestemt meg for å heller lese og nyte enn å haste meg gjennom den. Utgaven med det vakre omslaget har jeg fått av snille Bok-Karete. Takk!

KRIMBOK:

Mørk Kyst av Peter Temple

Ingen sommer uten krim! De siste årene har jeg lest stadig færre krimbøker, men dette må da være et sikkert kort? Peter Temple har fått priser og gode anmeldelser i fleng for sine krimbøker med handling fra Australia. Jeg forestiller meg at bøkene er like eksotiske for oss nordmenn som Nesbø er for australienere. Det er i alle fall lov å håpe!

1001-BOK:

Barndom av J.M. Coetzee

Jeg leste Coetzees roman Vanære for en liten stund tilbake, og selv om jeg satt igjen med en noe blandet leseopplevelse så motiverte innspillene i kommentarfeltet meg til å ikke gi opp bøkene til denne forfatteren. Barndom utspiller seg i 1940- og 1950-tallets Sør-Afrika og skal være delvis fiksjon, delvis biografi. Dette er en bok som selv jeg, dronningen av de tykke bøkene, vil klare å komme meg gjennom på en liten helg.

KOSEBOK:

More Baths Less Talking av Nick Hornby

Hornbys fornøyelige magasinspalte "Stuff I've been reading"  er samlet i fire bøker, og disse må sies å være årets bokfunn! Etter å frydet meg gjennom de to første bøkene må jeg hoppe elegant over til siste bok i serien. Shakespeare wrote for money finnes merkelig nok ikke i Kindle-versjon. Taushet i badestampen (fritt oversatt til norsk) blir uansett god sommerlesning!

 BARE-MÅ-LESE-BOK:

 The Orphan Master's Son av Adam Johnson

Jeg er usikker på om man overhode kommer uten om denne romanen i år. Flere av mine favoritt-bokbloggere har anbefalt den, og temaet tiltrekker meg noe voldsomt. Jeg kommer til å lese denne romanen i år, uansett om det bli i sommer eller til høsten


ANDRE SOMMERFRISTELSER:

Les hva andre skal lese i sommer!


6 kommentarer:

 1. Hei, fin blogg du har! Du kan glede deg til Barnehjemsbestyreren, den var fantastisk! Mørk kyst har jeg akkurat lest også, men den var litt for snill og rolig etter min smak. Lykke til med sommerlesningen!

  SvarSlett
 2. Takk for fine tips! Gøy at du ble med på blogghoppet!

  SvarSlett
 3. Barnehjem... boken må jeg bare få tak i,tror den er veldig bra. Ellers så var det noe ukjent og noe jeg må sjekke ut litt nærmere. Kos deg med lesingen i sommer:)

  SvarSlett
 4. Gleder meg også til de 4 Hornby-bøkene! :o) Har bestemt meg for likevel å lese Juliet, Naked - selv om jeg forstår den ikke står til full score. Tør ikke å driste meg til å notere ned sommerlektyre, for jeg har 10 bøker for juni liggende og har lest EI BOK denne måneden sålangt. Håper å få med meg To the Lighthouse og vet jeg kommer i mål med biografisirkelboka hos Ingalill til lørdag. Tror sommerlektyren blir "vi tager hva vi haver foran nesen" til enhver tid. Da skuffer jeg ihvertfall ikke meg selv :o)

  SvarSlett
 5. Jeg skal kun lese tilfeldig i sommer. Lesing tar så lang tid i år at det sannsynligvis bare blir et par bøker uansett. Må lese halve Tommy Lee idag, så jeg er klar til omtale, bare det er en olympisk prestasjon.

  Ingen sensasjon at jeg applauderer Hornbyvalget ditt. Coetzees Barndom har jeg ikke lest, men jeg har lest oppfølgeren, Ungdom, som iforhold til Disgrace var bemerkelsesverdig lystig, på en litt tørrvittig hamsunsk/dostojevsk måte, som vil si selvbevisst, selvsentrert og muligens veldig sarkastisk, muligens jeg som ikke skjønner hvor alvorlig han tar seg selv og leser inn ironi where there is none.

  SvarSlett
 6. Fin sommerlesing-liste, og for et nydelig cover til Woolf boken!

  SvarSlett