lørdag 22. juni 2013

Få sagt det! Moderne retorikk for alle av Elaine Eksvärd


- EN REVOLVEROMTALE -


HVILKEN BOK?
Jeg har lest boka Få sagt det! Moderne retorikk for alle av Elaine Eksvärd. Hun er en av Sveriges mest anerkjente retorikkforfattere og mye brukt som kommentator i svensk media.

HVORFOR?
En kombinasjon av nysgjerrighet og behov for pause fra annen lesing. Jeg leser gjerne fagbøker som avveksling, men de må gjerne ha et populærtvitenskapelig fokus.

HVOR HAR JEG FÅTT DEN?
Jeg har lånt boka på biblioteket.

HVA HANDLER DEN OM?
Retorikk er ikke kunsten å tale men å få andre til å lytte til det du sier. Denne boka viser hvordan retoriske grep kan brukes til både å engasjere og inspirere. Forfatteren beskriver ulike teknikker som kan hjelpe en å vinne frem i argumentasjons-, presentasjons- og forhandlingssituasjoner. Eksempler på tema i boka: Slik får du folk til å like deg på tre minutter og Konversasjons- teknikkene som gjør deg til et sosialt geni. 

HVA SYNES JEG?
Dette er en fin innføring i emnet praktisk retorikk. Boka er godt skrevet og inneholder mange eksempler for hverdagsbruk. Jeg ble ingen retorikk-ekspert av å lese boka, men tipsene er mange og nyttige. Det å mestre retorikk-kunsten krever trening og atter trening. Rådene til forfatteren er nyttige påminnelser om at måten du sier ting på har stor betydning for hvordan du selv og budskapet ditt blir oppfattet.

HVA VAR MEST NYTTIG?
Kapittelet om hvordan man kan bruke farger for påvirke var veldig interessant. Jeg  har også notert meg tipsene om hvordan man ber om lønnsforhøyelse...

6 kommentarer:

 1. Denne boken om retorikk-tips har jeg lyst til å lese - takk for forslaget :)

  SvarSlett
 2. Bare hyggelig! Boka var trivelig lesning i sommer-"varmen" (merk anførselstegnene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det er ikke mye som minner om sommer! Men bra lesingen er trivelig ihvertfall :)

   Slett
 3. Hmm.. Interessant bok! Den skal jammen noteres ned - og ikke bak øret! Når det gjelder tips om hvordan man ber om lønnsforhøyelse så har jeg imidlertid min egen taktikk. Min "sjef" er nemlig min samboer :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Genialt! Der har du ordnet deg fint, Marianne ;) Boka hadde mange interessante poeng og den er lettlest. Anbefales!

   Slett
 4. Hva må jeg vite?
  Jo, hvilken farge må man ha på når man vil ha lønnsforhøyelse
  og hvor mange damer har Mick egentlig delt pute med?
  Det var det subtile hintet.
  Her kommer den rungende etterlysningen.
  MICK JAGGER, hvor blive du av?

  SvarSlett