søndag 27. mai 2012

En smakebit på søndag # 21 Lucifers evangelium av Tom EgelandEn smakebit på søndag er en ukentlig bloggutfordring hos Marit på bloggen Flukten fra virkeligheten. Her oppfordres man til å gi en liten smakebit fra boken man holder på med akkurat nå og dele den med andre

Jeg holder på med flere leseprosjekter om dagen, men nå i solen er det krim som gjelder. For noen uker siden leste jeg ferdig "Nostradamus' testamente" av Tom Egeland. Her kan du lese en smakebit fra den boken, og her kan du lese hele omtalen.

Akkurat nå leser jeg Lucifers evangelium av samme forfatter. Dette er Egelands tredje spenningsroman med arkeolog Bjørn Beltø i hovedrollen, og denne historien tar utgangspunkt i et hittil ukjent manuskript som hovedpersonen smugler med seg fra Kiev til Oslo. Beltø har ingen anelse om hva slags dokument dette er, men da alle som har vært i kontakt med dokumentet (og flere til) blir ofre for hensynsløse mord, forstår han at det er noen der ute som er villige til å strekke seg svært langt for å få tak i manuskriptet.

Både tema (manuskript med koder som må løses ) og handling (hemmelige brorskap, rituelle drap, vakre damer) i Lucifers testamente ligner mye på det man kan lese om i "Nostradamus' testamente". Men varmen gjør en tilgivende, og jeg fortsetter å lese. Ukens smakebit er hentet fra side 41 i boka:

"De ventet på  meg da jeg vaklet ut av bygården. Jeg la ikke merke til dem. Men de var der. De må ha stått i menneskemylderet utenfor politiets sperringer. Og ventet. På meg. Jeg ble først oppmerksom på dem da jeg skulle ut av drosjen utenfor universitetet. Jeg måtte innom for å hente noen bøker. Idet taxien svingte inn til siden og stanset, og jeg tok frem lommeboken for å betale, spurte taxisjåføren: I trøbbel eller?"

Alle ukens søndags-smakebiter finner du her. Kanskje du lar deg inspirere?

6 kommentarer:

 1. Spennende smakebit :-) Tror jeg er en av de få krimelskerne i Norge som ikke har lest noe av Tom Egeland...

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du ham til gode, vet du : ) Når det gjelder Beltø-serien hans må man nok like konseptet ved bøkene. Jeg er nok mer glad i "god, gammeldags krim", egentlig. Men jeg skal nok få lest denne ferdig også :)

   Slett
 2. Åh, en norsk krimförfattare som jag inte hört talas om :) Jag älskar norsk krim. Tyvärr verkar han vara svår att få tag på översatt till svenska, men jag ska ha koll på honom :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ser at svenske Bazar forlag har gitt ut den første boken i serien, "Sirkelens ende", men så har det vært stopp. Håper de blir oversatt snart! :)

   Slett
 3. Det var en illevarslende smakebit! Jeg har ikke lest noe av Egeland, men dette virket spennende, Bokofilia. Tusen takk for at du delte en smakebit med oss :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Ønsker deg en fin leseuke!

   Slett