søndag 6. mai 2012

En smakebit på søndag #18 Nostradamus' testamente av Tom EgelandEn smakebit på søndag er en ukentlig bloggutfordring hos Marit på bloggen Flukten fra virkeligheten. Her oppfordres man til å gi en liten smakebit fra boken man holder på med akkurat nå og dele den med andre blogglesere.

For øyeblikket parallell-leses det over en lav sko, og det blir derfor flere smakebiter enn anmeldelser for tiden. Akkurat nå holder jeg på med Nostradamus' testamente av Tom Egeland. Denne boken er virkelig i vinden om dagen, og jeg prøver febrilsk å unngå å lese bokanmeldelsene i avisene og på blogger.

Dette er Tom Egelands fjerde spenningsroman med arkeolog Bjørn Beltø i hovedrollen, og boken følger en velkjent oppskrift: Gamle dokumenter med beskjeder fra fortiden. Hemmelige brorskap og rituelle drap. Obskure religiøse ordner og munker med egen agenda. Kodede beskjeder og en kamp mot klokken for å løse disse. Italia, Roma og Vatikanet. En anti-helt som ufrivillig blir trukket inn i historen og må oppklare saken før det er for sent. Vakre damer og (mulig?) kjærlighet.

Hørt det hele før? Tja, ikke umulig. Denne ukens smakebit er hentet fra side 90 i boken. Hovedpersonen er nettopp blitt trukket inn i saken med Nostradamus' testamente:

"Paktens ark? Steintavlene med de ti bud? De vises bok. Delfi-amuletten? Djevelens bibliotek? Ho ho ho. Nei, tusen takk! Ikke noe for meg. Takk som spør: Opp gjennom årene har jeg ufrivillig havnet midt oppi litt for mange viderverdigheter. Ett sted går grensen. Som når uniformerte gjerningsmenn bevepnet med maskinpistoler ankommer i helikopter. Når profesjonelle kidnappere iverksetter en militær kommandoaksjon for å hente en professor med middelaldermanuskipter som spesiale. Da er jeg den siste til å spille helt. Ikke min sak."
Tja, det skal du ikke være så sikker på, Bjørn Beltø...

Alle ukens søndags-smakebiter finner du her. Kanskje du lar deg inspirere?

4 kommentarer:

 1. Oooh! Jeg må innrømme jeg er svak for plott à la "Da Vinci-koden" og jeg ble veldig nysgjerrig på denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da tror jeg dette er en bok for deg, altså : )

   Slett
 2. har virkelig lyst å lese denne:) Takk for smakebiten.) Ha en fin leseuke!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper jeg får lest litt mer enn forrige uke : ) Ser at du er i lese-siget om dagen. Mange spennende innlegg i bloggen din!

   Slett